Symbol for profession og fællesskab

For at bære fagemblemet skal man være autoriseret tandplejer. Ved bestilling af emblemet hos Danske Tandplejere skal modtagerens/medlemmets navn oplyses. Det kan altså godt lade sig gøre at bestille emblemet som gave til en tandplejerkollega eller dimittend, blot man oplyser modtagernes navn.

Bestilling af fagemblem

Emblemet i sølv og emalje koster 550 kroner inkl. forsendelse. Bestilling sendes til info@dansktp.dk med oplysning om navn og adresse eller medlemsnummer. 

Bestillling af navneskilt

Navneskilt med sikkerhedsnål koster 85 kroner inkl. forsendelse. Navneskilt med magnet koster 110 kroner. Navneskiltet med magnet er lidt dyrere end navneskiltet med sikkerhedsnål, men så undgår du også at skulle stikke en nål i dit tøj.

Bestilling sendes til info@dansktp.dk med oplysning om navn og adresse eller medlemsnummer. 

Derfor skal du bære fagemblem

Brug fagemblemet på klinikken som et professionelt statement, der vidner om din gode uddannelse og dine sundhedsprofessionelle  kompetencer, og alt det, du fagperson kan tilbyde dine patienter. Det er vigtigt, at patienterne ved, at du er tandplejer. Det er i situationen og behandlingsforløbet, at vi gør indtryk og en forskel. Vis dit fag frem med emblemet i sølv og emalje.

Håndlavet i sølv og emalje

For nylig (2020) overtog Kgl. Hofjuvelerer P. Hertz produktionen af Danske Tandplejeres fagemblem. Støbeformens dimensioner er blevet tilpasset med største akkuratesse, ligesom den blå farve på emaljen er blevet diskuteret og tilpasset, så den matcher logoets traditionelle blå farve på bedste vis. Der er tale om et solidt stykke kunsthåndværk i sølv og emalje, og vi glæder os til at sende emblemerne videre ud til dimittender og andre medlemmer.

Hvad forestiller det?

Danske Tandplejeres logo, som gengives på emblemet, er en historie for sig. Logoet blev til i 1975, hvor Tandplejerens redaktion udskrev en konkurrence blandt sidsteårsstuderende på Aarhus Arkitektskole. Selv om præmierne langt fra var prangende med et par flasker vin som førstepræmie og to tandbørster med tandpasta som andenpræmie – og naturligvis æren ved at vinde, melder historien, at der var en del forslag at vælge mellem. Valget faldt på logoet med de enkle grafiske linjer og i to farver, og det var ikke tilfældigt. Hvis du iagttager de fire kvadranter og den ovale form, kan du formentlig se det, som kun tandfaglige vil kunne få øje på. Logoet skildrer nemlig en seksårstand set okklusalt med klasse-1-sølvfyldning og/eller spejl. 

"Det var det vildeste fremtidsperspektiv, vi profylaktisk set kunne forestille os dengang. Vi er dog nået længere i dag," fortæller tre tandplejere fra årgang 1974 og 1975 i medlemsbladet Tandplejeren i maj 2014 om foreningens logo, da foreningen fejrede sit 40 års jubilæum. 

Men selv om de profylaktiske mål og muligheder heldigvis har udviklet sig siden 1975, består det flotte logo som et stærkt og klart symbol for vores sundhedsprofessionelle fag og fællesskab.