Privatpraktiserende tandplejer (eget ydernummer)

Flere års fagpolitisk arbejde for at tandplejere skulle have mulighed for at arbejde under eget ydernummer og modtage offentligt tilskud til behandlinger nåede i mål den 1. juni 2007.

I december 2006 blev Danske Tandplejeres aftale om en overenskomst for privatpraktiserende tandplejere med Sygesikringens Forhandlingsudvalg – i dag Regionernes Lønnings- og TakstNævn (RLTN) – enstemmigt vedtaget af Danske Tandplejerens hovedbestyrelse. En historisk aftale der med virkning fra den 1. juni 2007 gav tandplejerne en overenskomst med mulighed for at bruge hele fagområdet og opnå offentligt tilskud til behandlingerne og dermed udsigt til en fornuftig klinikøkonomi. 

Overenskomsten tager udgangspunkt i den grundlæggende tanke, at man skal have lige løn for lige arbejde. Ydelserne og prisen på ydelser er den samme, uanset om man er ansat tandplejer eller har egen klinik. Der er samme pris på ydelserne, dog med den finesse, at privatpraktiserende tandplejeres overenskomst indeholder maksimalpriser. Det betyder, at privatpraktiserende tandplejere kan konkurrere på prisen.  Nedenfor er samlet nogle nøglebegreber, når vi taler privatpraktiserende tandplejere.

Læs mere om etablering af egen klinik

Nøglebegreber når vi taler egen klinik

Indtast din e-mail og kodeord her for at logge ind på websitet:

Glemt adgangskode - klik her og få adgang til at nulstille din adgangskode.